Betalning

Betalar dina kunder i tid?

Sitter du med risken att dina kunder inte betalar i tid och omedvetet agerar bank, då kan det vara dags att agera.

Många tjänsteföretag går med en oro över att inte få betalt i tid för ett utfört uppdrag. Ibland är det till och med är så illa att ens kund går i konkurs. Det är
inte ovanligt att mindre företag faktiskt agerar bank åt sina kunder. Som företagare är det viktigt att förstå vilka risker man tar på sig och vilka möjligheter som finns att minska riskerna. Ett bra tips är att ställa sig följande frågor när man ska ta betalt för det jobb man utfört:


1. Känner jag mig helt säker på att min kund kommer att betala i tid?
2. Har jag råd att vänta med att få betalt?
3. Vet jag vilka möjligheter finns att minska risken för eventuella kundförluster?


Är svaret nej på någon av ovanstående frågor så finns det enkla sätt att minska risken på och förbättra företagets kassaflöde. Försök alltid att sträva efter att få betalt så snart det går. Se det som att du faktiskt lånar ut pengar till din kund när du inte tar betalt direkt. Ofta får ett försämrat kassaflöde negativa konsekvenser för företag. Här kan en lösning där du kan ta betalt direkt på plats vara ett bra alternativ. Det har också fördelen att du faktiskt är klar på riktigt när du lämnar kunden. Då slipper du momentet att sätta dig och fakturera i efterhand. Nummer två är att fundera igenom om du har råd att vänta med betalningen.


Vill du veta mer om hur du minskar risken att inte få betalt i tid?
Dicopay hjälper dig gärna med att komma igång med att ta betalt direkt via din mobiltelefon. Att skicka en faktura med hjälp av Dicopays app tar mindre än en minut. Du har vanligtvis pengarna på kontot inom ett dygn och slipper då också oron över att kunden blir sen eller inte betalar alls. Efter att du fakturerat via Dicopay läser du enkelt över underlaget till ditt affärssystem. Om du tar hjälp av en redovisingsbyrå eller liknande hjälper vi gärna byrån eller din ekonomiperson att komma igång så att det blir rätt från början.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

www.dicopay.com

Madeléne Kraemer

November 27, 2019

Signa upp dig för fler nyheter