Maria Amneteg VD på reklambyrån Amneteg & Vänner

Möte serieentreprenören som även driver ett nyöppnat sommarpensionat i Värmland

Möt Maria Amneteg, VD på reklambyrån Amneteg & Vänner, en serieentreprenören som även driver ett nyöppnat sommarpensionat i Värmland.

Läs vårt senaste blogginlägg om vilka tips hon ger andra företagare i oroliga tider som dessa.

Hej Maria, berätta kort om dina företag och din affärsidé
Jag är lite av en serieentreprenör eller konceptör som jag kallar mej. Det gäller att inte bara stå på ett ben, utan flera, så att man snabbt kan byta riktning.Basen i min verksamhet är reklam och kommunikation, hemsidor, grafiska profiler etc. Men tvekar inte för uppdrag som ligger utanför dessa områden. Man vill ju inte dö nyfiken.


Vid årsskiftet tog jag dessutom över driften av ett sommarpensionat i Värmland.Ett pensionat som byggdes 1915. Egentligen inte något jag ”drömt” om men jag har mina rötter i Värmland och är förälskad i stället. Där är affärsidén att förvandla det till en måltids- och kulturdestination och inte ”enbart” ett pensionat.

 

Vad var det som fick dig att bli företagare?
Tror det kom via modersmjölken. Mina föräldrar var entreprenörer och jag gick iden skolan helt enkelt. Fick lära mig pengars värde men också vikten av att jobba. Insåg tidigt att den 12:e i varje månad var ett ständig oroande datum då avgifter och skatter skulle betalas. Att lön inte var givet men också att friheten att själv få bestämma är värt det priset.

 

Hur påverkas ditt företag av Covid 19?
Har tur för jag har en del löpande jobb som fortsätter då kunderna är i andra branscher än de hårdaste drabbade. Däremot är ovissheten större med mittpensionat. Men jag försöker bibehålla ett lugn. På ytan fungerar det men självklart råder det ett lätt kaos inombords. Men tror lite vad man själv harmed sig i bagaget kan avgöra lite hur man förhåller sig till saken. Har man åkt runt på en räkmacka så kan det nog vara tufft.

 

Vad gör ditt företag för att kunna fortsätta med sin verksamhet även under Coronatider? Dela med dig av några konkreta tips som andra företagare kan dra nytta av.

Jag väljer att jobba mig ur ”krisen” och använder mig av de livserfarenheter jag har i bagaget. Ordet kris kan betyda avgörande vändning och jag tror vi alla kommer lära oss något. Vad det blir är upp till var och en. Här kommer mina tips till andra företagare:

- Bara lyssna på nyheterna två ggr om dagen, det får räcka så att man lägger fokus på rätt saker.

- Produktutveckla – se om du kan man hitta nya affärsmöjligheter. Skruva på befintliga erbjudanden för att få flera nya uppdrag.

- Hög musik på kontoret

- Se över alla utgiftsposter – alla kronor är viktiga. Själv valde jag att ha hemmakontor redan vid årsskiftet. En stor lättnad just nu!

- Cashflow är superviktigt och glad jag upptäckte Dicopay eftersom jag, och säkert många andra entreprenörer, lider av faktureringsångest. Man drar på fakturorna och vips så är det tomt på kontot. Då är 30 dagars betalningsvillkor en låååång tid.

- Delar positiva saker i social medier så man håller ångan uppe, både för en själv och andra.

- Har digitala möten, både affärsmässiga men också rent sociala.

Är du intresserad av att få kontakt med Maria och se hur hon kan hjälpa just ditt företag med att ta reklam och kommunikation eller kanske boka in en Sverigesemester i sommar? Besök då www.amneteg.se eller www.sillegarden.se.

Maria Amneteg skickar sina fakturor genom Dicopay. Just nu har vi kampanj där vi bjuder på avgiften för att du ska kunna få betalt direkt, kampanjen sträcker sig fram till 31 juli. Klicka här för att läsa mer!

Madeléne Kraemer

April 6, 2020

Signa upp dig för fler nyheter